jaar:

locatie:
voltooiing:
opdr.gever:
verzoek:
overig: 
   
 

2009-2010

Kuala Lumpur, MY

2010
J. Tang
moderne en lichte woning
publicatie in: Architect Concept Issue 03

 

renovatie woonhuis j. Tang

NL 

Typische Maleisische Architectuur ‘verstopt’ zichzelf van het warme tropische klimaat door het aantal raamopeningen sterk te verminderen. Deze woning aan de rand van Kuala Lumpur is een metaforisch voorbeeld van deze Maleisische architectuur. De renovatie heeft dit huis op vele aspecten veranderd met als hoogtepunt een compleet nieuw balkon op de tweede verdieping. Het balkon is gecreëerd door een ongebruikte ruimte te ontdoen van het dak en is uniek in de straat: een ultieme ervaring met enorm veel privacy. Slim gebruik van muuropeningen en schaduwspel zorgen voor een lichter maar ook verkoelende omgeving.

Balcony05.jpg
jtang7.jpg
jtang4.jpg
jtang6.jpg
jtang3.jpg
jtang5.jpg
jtang2.jpg
justin3.jpg

© 2014 by Kaas&Rijst.nl