jaar:

locatie:
voltooiing:
opdr.gever:
verzoek:
overig.: 
   
 

2012

Kuala Lumpur, MY

2012
fam. Tan
ruimte voor natuur
-

 

verbouwing familie Tan

NL 

In een rustige buitenwijk van Kuala Lumpur: Kepong heeft een jonge familie ons de opdracht gegeven hun huis te renoveren binnen een klein budget. Speciale verzoeken waren een licht en heldere woning met veel natuurlijke elementen. De oriëntatie van het huis: oost-west, is in het tropische Maleisië erg ongunstig voor een koele, comfortabele woning. Geïnspireerd door een huis gezien in Vietnam is er een tweede façade ontworpen in de vorm van langwerpige plantenbakken. Deze façade zorgt voor schaduw, privacy en een tropisch/natuurlijk gevoel midden in de drukke stad. De originele gevel is voorzien van grote openingen die opgevuld zijn met harmonica-deuren om de achterliggende ruimtes goed te ventileren en te voorzien van voldoende daglicht.
 

nieuwe voorgevel
jimlil4.jpg
detail voorgevel
slaapkamer impressie
vanuit woonkamer

© 2014 by Kaas&Rijst.nl