year:

location:
completed:
client:
request:
other: 
   
 

2012

Kuala Lumpur, MY

2012
fam. Tan
space for nature
-

 

renovation for Tan Family

ENG 

In a peaceful suburb of Kuala Lumpur: Kepong, a young family appointed us to renovate their house within a small budget. Special requests were a light and bright house with lots of natural elements. The orientation of the house: East-West, is in a tropical country like Malaysia least favorable for achieving a cooling residence. Inspired by a house we visited in Vietnam a second facade is designed in the shape of long plant trenches. This second layer provides shadow, privacy, fresh air and a tropical/natural feeling in the middle of the city. The original facade is opened up and the large openings are filled in with bi-folding doors providing the much wanted daylight and natural ventilation.

nieuwe voorgevel
jimlil4.jpg
detail voorgevel
slaapkamer impressie
vanuit woonkamer